Wednesday, 2 November 2011

BAIK PULIH ACER ASPIRE 4736G TAK BOLEH POWER ON DAN ADAPTER BLINKING

video video

MASALAH


Masalah Laptop Acer Aspire 4736G  ni adalah tak boleh power on , kerana disebabkan kemungkinan terkena petir atau akibat dari Soket AC yang faulty  .Apabila jack dari power adapter charger Laptop disambung ke Laptop, Led power charger berkelip-kelip(blinking) continuously dan Laptop akan berkeadaan begitu dan masih tak boleh power on pada start suis . Laptop LCD blank screen (tidak keluar apa-apa)-keadaan Laptop ini menunjukkan ada komponen di motherboard telah short.Adapter charger asal Laptop juga  terpaksa diganti kerana apabila dipasang pada laptop, Led charger mati setelah 1 minit disambung.Ini menunjukkan Laptop terkena overvoltage .

BAIK PULIH SIAP: 
Laptop Acer Aspire 4736G ni juga diservis, cuci sistem HSF (heatsink fan) kerana terdapat banyak habuk terperangkap didalam housing kipas heatsink. Keyboard baru juga diganti kerana yang lama telah rosak.Baik pulih selesai dan Laptop berkeadaan baik.


video

8 comments:

Anonymous said...

power button aku nyer rosak..kalo repair kne bayar brape..nik.azhar88@yahoo.com

Anonymous said...

laptop sy aspire 4736g..bile buka je suhu die naik mendadak n teros shutdown.on pun boleh la 15-20 minit je...if main game lagi la tak tahan.teros shutdown..so boleh repair tak masalah macam ni?

Naz said...

salam bro, lapto sye acer 4736 g jgk..prob dye same ngan nie..x bley nk on... kalo repair brape ar kne??

HAFIZAM said...

Salam, Naz, boleh bagi email atau no phone, nanti saya bagi harga kos baiki.TQ

Naz said...

nie num fon saye...0195474927...

Anonymous said...

amin di sini.laptop saya pun masalah macam ni juga.boleh tolong baiki?no telefon 0145092270

fidz said...

Can i call u..0158404379

fidz said...

Can i call u? 0148404379

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...