Monday, 23 September 2013

BAIKPULIH SAMSUNG TAB 10.1 MODEL GT-P7500 DIGITIZER TOUCHSCREEN PECAH

MASALAH
Masalah Tablet SAMSUNG TAB 10.1 MODEL GT-P7500 ini, DIGITIZER TOUCH SCREEN telah pecah. 

SOLUTION
Biasanya untuk masalah TOUCH SCREEN pecah ni, perlu ditukar dengan TOUCH SCREEN  yang baru.

Harga spareparts ini biasanya berbeza-beza, untuk kedai atau lokasi yang berlainan.
Untuk pembaikan ini, owner minta untuk tukar TouchScreen dari warna asal Hitam kepada warna Putih.

DIY 
Korang boleh cuba untuk DIY sendiri. Kat atas ni aku tunjukkan antara cara untuk buka dan pasang balik DIGITIZER TOUCHSCREEN untuk Samsung Galaxy Tablet 10.1.

Tapi segala risiko, aku tak tangung, jadi jika nak buat sendiri, faham kan step-step dan buat dengan berhati-hati.Jika tidak, akan merosakkan skrin LCD Samsung Galaxy Tablet 10.1.

Jika, korang tak confident untuk buat, pilihan yang paling baik, hantar pada kedai atau technician yang biasa buat kerja ini.


video

Jika berminat nak baiki  masalah  pada Ipad , Tablet atau Tab, boleh  hubungi 0122411959/Hafizam.

5 comments:

Mel Bro said...

saya punya samsung tab 2 10.1 telah pecah skrin dan bingkai housing akibat terjatuh dari motosikal. bolehkah saudara membaikinya dan berapa kos yg diperlukan. tq

Mel Bro said...

saya punya samsung tab 2 10.1 telah pecah skrin dan bingkai housing akibat terjatuh dari motosikal. bolehkah saudara membaikinya dan berapa kos yg diperlukan. tq

HAFIZAM said...

Hi, Mel Bro, tab 2 10.1 tu model apa cth GT P5100. msej sya di 0122411959.

Anonymous said...

Brader hafizam, u ada kedai ke

Anonymous said...

Bos Tumpang Tanya,Galaxy Tab saya model P7500 screen blank x kuar gambar,bunyi ada.Apakah masalahnya dan cara mengatasinya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...