Wednesday, 26 September 2012

BAIKPULIH LENOVO IDEAPAD G470 / G475 HOUSING PATAH/PECAH DI BAHAGIAN SKRU ENGSEL/HINGES SKRIN

Masalah Laptop LENOVO IDEAPAD G470 ini, Laptop patah pada bahagian skru pemegang engsel(Hinges) di sebelah kanan dan jack power connector termasuk kedalam housing Laptop.

Masalah sebegini juga aku temui pada model Lenovo ideapad lain iatu siri G460 / G470 / G475 /Z470


MASALAH
  1. Laptop patah pada bahagian skru pemegang engsel(Hinges) dan jack power connector termasuk kedalam housing Laptop. 

SOLUTION
Biasanya untuk masalah sebegini, technician laptop akan gam kan bahagian yang patah, tapi disebabkan bahagian pemegang skru engsel memerlukan kekuatan, gam sahaja tidak memadai.

Biasanya gam yang digunakan ialah jenis Epoxy 3ton.Kalau menggunakan gam biasa, memang kekuatan tida pada tempat yang patah.

Selain dari gamkan bahagian tempat skru yang patah, Hinges/engsel ini perlu diskrukan pada body housing Laptop untuk memberikannya kekuatan dan mengelakkan kerosakkan pada bahagian tidak berulang lagi.










BAIKPULIH LENOVO G475 HOUSING  MASALAH PATAH DI BAHAGIAN SKRU ENGSEL


Jika berminat nak baiki  masalah Housing Laptop Crack atau Patah Housing pada Laptop/PC, boleh hubungi 0122411959/Hafizam.




3 comments:

ariena jamaein said...

assalam. ena jugak punya masalah macam nehh. cane ea nak atur. nak anta kat awak, ena nehh dok kat sarawak. bole post ke?

HAFIZAM said...

Salam, boleh pos laju.call/sms saya untuk alamat penghantaran dan kos repair di 012-2411959.TQ

ariena jamaein said...

cos bayaran untuk repair neh berapa ea? agak agak berapa lame nak siap?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...