Monday, 20 February 2012

BAIK PULIH ACER ASPIRE 4736G BERMASALAH POWER OFF SENDIRI MASA LOADING WINDOWS

MASALAH
Masalah Laptop ACER ASPIRE 4736G ni adalah, power Off sendiri semasa loading Windows, tapi jika buka BIOS masalah tu tiada.
video


Mula-mula, aku ingatkan, masalah overheating pada sistem HSF Laptop ni, jadi aku pun buat senggaraan cuci/servis kipas heatsink (HSF) Laptop.


Tapi masalah masih sama berulang, jadi aku suspek masalah adalah dari komponen motherboard laptop yang faulty atau fail.


 SOLUTION
Jadi aku pun buat checking pada komponen di motherboard, didapati 1 komponen yang bekalkan dan stabilkan voltage untuk Processor telah fail. 


Komponen elektronik yang fail ini terpaksa ditukar dengan yang baru selepas usaha untuk membaikinya gagal.
video

Masalah pada laptop telah tiada.Kipas serta heatsink laptop juga telah diservis dan dicuci.Laptop berkeadaan baik.Jika berminat nak baiki Laptop/PC , boleh hubungi 0122411959


5 comments:

Anonymous said...

hello, sy ada masalah mcm ni. kalau saya hantar service agak dlm berape ringgit kena bayar?

HAFIZAM said...

Salam, boleh bagi email untuk saya bagi kos baikpulih AS 4736G atau call direct sya di 0122411959

Anonymous said...

laptop saya susah nak on dan bila dah on,ianya cuma bertahan 1 jam lebih saja kmudian laptop saya tertutup sendiri..apa masalah laptop saya??

Anonymous said...

Salam bro.. Saye punye laptop problem sbiji cam nir.. Berape kos repair?

Anonymous said...

Salam..acer aspire 4736G sy x bole on..sy bole access ke bios tapi lepas tu dekat windows logo tiba2x dia trpadam sendiri..bole x bg tau sy apa problem laptop sy? kalau repair brapa agknya cost dia? TQ
From: shafeep@gmail.com
Rujukan kes ini hampir sama:
http://wangsamajucomputerrepairservices.blogspot.com/2012/02/baik-pulih-acer-aspire-4736g-bermasalah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...